Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Ministar Radulović sastao se sa ambasadorom Oravom

Saopštenje: Ministar Radulović sastao se sa ambasadorom Oravom
Datum objave: 15.12.2017 13:08 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom.

Tom prilikom, sagovornici su razmijenili mišljenja i informacije u vezi Poglavlju 27, sa fokusom na oblast životne sredine i upravljanja otpadom te programu ekonomskog državljanstva.

Govoreći o Poglavlju 27, ministar Radulović je naveo da je optimističan po pitanju njegovog otvaranja te dodao da su uloženi veliki napori na tom polju. Kako je istakao, neophodno je podizanje svijesti građana o stanju i potrebi zaštite životne sredine.

Tokom sastanka, bilo je riječi i o Ulcinjskoj solani. Ministar Radulović je informisao ambasadora Orava da je tokom proteklih mjeseci okončan projekat „Finalizacija studije zaštite Ulcinjske solane“, kojim se nastoji pronaći najoptimalnije rješenje za uspostavljanje modela upravljanja Ulcinjskom solanom, kako bi se obezbijedila održiva zaštita ovog područja.

Kada je riječ o programu ekonomskog državljanstva, ministar Radulović istakao je da je Ministarstvo u prethodnom periodu radilo na kreiranju transparentnog modela ekonomskog državljanstva, koji može donijeti brojne benefite našoj zemlji.