Manja slova Veća slova RSS
>

Održan „Karisma Career Day“ u Ulcinju

Održan „Karisma Career Day“ u Ulcinju
Datum objave: 02.02.2018 23:04 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Prvi „Karisma Career Day”, kompanije Karisma, zakupca hotela Ulcinjske rivijere Olipmik i Belvi održan je u Ulcinju u petak, 02. februara. Događaju je prisustvovao veliki broj građana Ulcinja zainteresovanih za rad u kompleksu Holiday Village koji kompanija Karisma ubrzano gradi i čiji će prvi objekat biti gotov u aprilu ove godine. Predstavnici kompanije prezentovali su ciljeve i viziju razvoja turističkog kompleksa, kao i mogućnosti zapošljavanja, navodeći da će kompleks u punom kapacitetu zapošljavati oko 500 radnika raznih kvalifikacija. Predstavnici kompanije su najavili da će uskoro ući u proces selekcije, kada će uslijediti intervjui sa prijavljenima.

Na početku događaja prisutnima se, između ostalih, obratio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je naglasio da je projekat koji realizuje Karisma mnogostruko značajan za Ulcinj i crnogorski turizam i da punu podršku Vlade Crne Gore, ne samo zbog unapređenja smještajnih kapaciteta već i zbog njihovog partnerstva sa najvećim svjetskim turoperatorom TUI-jem, koji se kroz ovaj projekat vraća u Ulcinj.

„Ovo je tim značajnije što su kvalitet ovog projekta i pružena podrška ohrabrile TUI da iskaže interesovanje i za partnerstvo na novim projektima čije će benifite stanovnici ovog grada brzo osjetiti. Dolazak TUI-a znači sezonu od 180 dana, znači goste sa zapadnoevropskih tržišta i znači nove prilike ovoj Opštini punoj razvojnih potencijala. Njihov povratak i interesovanje za dalje poslove je najbolja potvrda da smo na pravom putu“, istakao je Radulović.

Ovo je bio prvi „Karisma Career Day“ kompanije Karisma, koja u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i opštinama, planira da održi ovakve događaje i u drugim gradovima Crne Gore. Sljedeći događaj zakazan je u Baru 16. februara, a uskoro se očekuje i održavanje u Kotoru.