Мања слова Већа слова РСС
>

Министарство одрживог развоја и туризма на Европском туристичком форуму у Бечу

Министарство одрживог развоја и туризма на Европском туристичком форуму у Бечу
Датум објаве: 02.10.2018 13:30 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма

Навике туриста и начин избора дестинације, значај добре инфраструктурне, тј. саобраћајне мреже у дестинацији, могућности изласка у сусрет очекивањима туриста, управљање ресурсима дестинације и осигурање додатне вриједности биле су теме првог дана овогодишњег, 17. Европског туристичког форума. Делегација Министарства одрживог развоја и туризма, предвођена државним секретаром Дамиром Давидовићем активно учествује на овој конференцији на високом нивоу, на којој су размијењена мишљења о будућим трендовима и стратешком планирању одрживог туризма.

Форум се одржава у Бечу 1. и 2. октобра, а тема је „Дизајнирање туризма за квалитет живота и додатну вриједност“. Конференцију организује Савјет Европске Уније, којим предсједава Аустрија, у сарадњи са Европском комисијом.

На маргинама форума, делегација Министарства одрживог развоја и туризма сусрела се са представницима других држава задужених за политику у туризму, те су том приликом размијењена мишљења о актуелним темама и тредновима у туризму.

Форум су на уводној сесији отворили федерални министар одрживости и туризма Аустрије, Елизабет Костингер, комесар Европске комисије за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и мала и средња предузећа, Елзбиета Биенковска, генерални секретар УНWТО, Зураб Пололикашвили и подпредсједник Комитета за транспорт и туризам у оквиру Европског парламента, Иштван Ујхелиј. На панелима учествују представници јавних власти али и приватног сектора, ОЕЦД и ХОТРЕЦ удружења, те представници туристичке индустрије.

Учесници форума су представници јавних власти држава чланица ЕУ и европских држава, с националног и регионалног нивоа, представници европских удружења, међународних организација, туристичке индустрије као и друге заинтересоване стране.