Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Radulović i guverner CEB-a: „Projekat Hiljadu plus jedan od najuspješnijih“

Ministar Radulović i guverner CEB-a: „Projekat Hiljadu plus jedan od najuspješnijih“
Datum objave: 04.10.2018 14:10 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa guvernerom Banke za razvoj Savjeta Evrope Rolfom Venzelom kako bi razgovarali o projektima koje Crna Gora sprovodi u saradnji sa tom finansijskom institucijom.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji projekta „Hiljadu plus“ kao i Regionalnog projekta stanovanja koji ima za cilj trajno rješavanje pitanja izbjeglica i interno raseljenih lica. Oba projekta ocijenjena su kao veoma važna i uspješna.

Sastanku u Ministarstvu održivog razvoja I turizma predhodila je posjeta guvernera Venzela i ministra Radulovića porodici Samac koja je u predhodnoj fazi projekta “Hiljadu plus” riješila stambeno pitanje.

Guverner CEB-a je istakao da je „Hiljadu plus“ socijalni projekat koji je unaprijedio živote građana i da je veoma zadovoljan sa konkretnim rezultatima.

Ministar Radulović je izrazio veliku zahvalnost CEB-u, odnosno njegovim predstavnicima što su omogućili vidljiv projekat kojim je do sada svoje stambeno pitanje riješilo 809 porodica, odnosno 2149 građana. Uskoro bi trebalo da budu dodijeljeni vaučeri za stanove u trećoj fazi projekta, za koji se prijavilo 1054.