Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Министар Радуловић одржао састанак са члановима Парламентарне групе пријатељства Врховне Раде Украјине са Скупштином Црне Горе

Саопштење: Министар Радуловић одржао састанак са члановима Парламентарне групе пријатељства Врховне Раде Украјине са Скупштином Црне Горе
Датум објаве: 10.10.2018 12:34 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се представницима Парламентарне групе пријатељства Врховне Раде Украјине са Скупштином Црне Горе.

Током састанка, чланови украјинске делегације исказали су интересовање за питање управљања отпадом у Црној Гори при чему је министар Радуловић информисао о текућим активностима у овој области те навео да је питање чврстог комуналног отпада третирано Стратегијом управљања отпадом која је базирана на Директиви Европске комисије о управљању отпадом, као и да је циљ да до 2030. године 50 одсто отпада у Црној Гори буде сортирано и рециклирано.

Министар Радуловић је, између осталог, присутне информисао и о стратешком приступу развоју туризма у нашој земљи као и актуелним пројектима из ове области. Размотривши могућности јачања сарадње у области туризма, саговорници су се сагласили да је неопходно интензивирати сарадњу када је ријеч о бољој промоцији туристичких потенцијала обију земаља као и размјени искустава у дијелу туристичког развоја. Када је ријеч о унапређењу авио-повезаности Црне Горе и Украјине, министар Радуловић нарочито је истакао да би требало размотрити могућности повезивања туроператора и успостављања директне авио-линије која би редовно саобраћала.

Саговорници су констатовали да се остварује успјешна билатерална сарадња између Црне Горе и Украјине те да постоји простор за њено даље унапређење.