Мања слова Већа слова РСС
>

Министар Павле Радуловић на градилишту Аутопута: Ток Таре није измјештен

Министар Павле Радуловић на градилишту Аутопута: Ток Таре није измјештен
Датум објаве: 27.10.2018 17:07 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУСЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Министар Павле Радуловић обшао је данас са државном комисијом за технички преглед, надзором и експертима градилиште Аутопута Бар-Бољаре и том приликом је рекао да се радови на објектима Мост Тара 1 и Мост Тара 2 изводе се у свему према Главном ревидованом пројекту за који је издата грађевинска дозвола, а да су догађаји протеклих дана природан процес на крају транзиције једног друштва када дио медија и неки други дјелови друштва који су јако угодно живјели од запаљивих тема измишљају такве теме.

Министар је рекао новинарима да се одлучио са сарадницима да дође на градилиште мостова Тара 1 и Тара 2 иако за то није било потребе, али је постојала помама и кампања наводног уништавања Таре.

„Ја сам и у Скупштини јуче рекао да добијам уредно извјештаје о радовима који се овдје одвијају, и сходно тим извјештајима ту се не догађа ништа што се иначе генерално не дешава на градилиштима, а онда смо имали ову читаву фаму. Још једном, због грађана Црне Горе налазимо се на мосту Тара 2. Сви радови се одвијају у складу са Ревидованим главним пројектом, дакле нема искакања. Оно што јесте истина је да се извођач оглушио о један дио мјера из Елабората о заштити животне средине, на то му је надзор указао прије десет дана и дао му примјерен рок да отклони проблеме, на то му је инспекција указала прије 3, 4 или 5 дана. На оволиком објекту какав је аутопут то су природне ствари“ – рекао је министар.
      

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУСЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Министар је подсјетио на сличан случај од прошле године, који није јавност регистровала, али је регистровао онај ко је требало да региструје па су радови били обустављени на 154 дана. „Дакле, дешавају се ситуације, али се ништа не дешава мимо пројекта“.

„Што се тиче 'скретања' односно 'измјештања' тока Таре – то су потпуне глупости“ – рекао је министар Павле Радуловић новинарима након обиласка терена. Подсјетио је да је ријеч о транзиционој зони ријеке Таре, на којој је, сходно конвенцијама, могуће изводити радове као што у подручјима Мојковца и Колашина рађене на Тари обалоутврде и шеталишта поред ријеке.
„Наслушали смо се много ствари које ја не могу да објасним у овом тренутку“ – рекао је министар додајући да се вјероватно диже прађина због чињенице да наредне седмице у Црну Гору долази Мисија УНЕСЦО-а.

„Друга ствар је – имам осјећај да како Црна Гора полако излази из ове транзиционе фазе и све је мање усијаних тема да се морају измишлати кад их нема“ – рекао је министар.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУСЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

   ПИТАЊА НОВИНАРА И ОДГОВОРИ МИНИСТРА: хттпс://yоуту.бе/ВрВАокWФxв4