Мања слова Већа слова РСС
>

Радуловић – Кемп: “Заједно у подизању пореске дисциплине”

Радуловић – Кемп: “Заједно у подизању пореске дисциплине”
Датум објаве: 18.01.2019 14:11 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Црна Гора ће имати подршку Велике Британије у подизању пореске дисциплине кроз заједнички пројекат из области сузбијања сиве економије, истакнуто је на данашњем састанку министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића и Њ.Е. амбасадорке Велике Британије Елисон Кемп.

Заједнички је оцијењено да је неопходно појачати контроле рада туристичких посленика, унаприједити функционисање локалних секретаријата по том питању а све у циљу подизања прихода у државном и локалним буџетима. Министар је истакао да се у МОРиТ-у интензивно ради на прављењу базе података издавалаца приватног смјештаја који нису регистровани.

„И поред рекордне сезоне, нелегалан смјештај и нерегистрација гостију су наши проблеми. Они који на овај начин зарађују новац морају знати да будућим генерацијама – нашој дјеци, закидају приходе за школовање, за здравство..“

На састанку је заједнички констатована добра сарадња двије земље, као и све већа посјећеност британских туриста Црној Гори. У нашој земљи је од јануара до новембра боравило више од 45 хиљада гостију из Уједињеног краљевства, а остварена је и добра сарадња са британским туроператорима и туристичким агенцијама.

Министар и амбасадорка су разговарали и о загађењу животне средине пластичним отпадом, у чијем ће регулисању Уједињено краљевство пружити подршку нашој земљи.

Абасадорка Кемп је била заинтересована и за детаље организације предстојећег фудбалског меча између Црне Горе и Велике Британије. Она је најавила долазак британских навијача, истичући да се нада традиционално добром пријему британских љубитеља фудбала у Подгорици.