Manja slova Veća slova RSS
>

Promocija crnogorske turističke ponude na manifestaciji „Dani Crne Gore u Zagrebu“

Promocija crnogorske turističke ponude na manifestaciji „Dani Crne Gore u Zagrebu“
Datum objave: 08.02.2019 14:00 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama predstaviće turističku ponudu Crne Gore s akcentom na kulturno nasljeđe na manifestaciji „Dani Crne Gore u Zagrebu“ u ponedeljak, 11. februara.

Za bogat program koji će biti organizovan u okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu” su se potrudile lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Podgorice. Na Trgu Bana Jelačića nastupiće mandolinski orkestar i KUD „Boka”, proizvođači suvenira NVO „Harlekin“ i organizacija žena Tivta koja će predstaviti tradicionalna jela od žućenice i morskih plodova. U okviru programa koji su pripremile lokalne turističke organizacije Bara i Cetinja nastupiće KUD „Njegoš“ sa orkestrom i izvođačem izvorne muzike Veskom Mileusnićem. Pored njih, prisutnima će se predstaviti klapa “Assa Voce” iz Podgorice. Oni će kroz pjesmu, plesove i nošnje posjetiocima predstaviti crnogorsku istoriju i tradiciju. Turistička organizacija Budve će ovom prilikom predstaviti bogat program svojih manifestacija koje će se održati tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika. Takođe, prilikom predstvaljanja popularnog i međunarodno prepoznatog Sea Dance festivala nastupiće DJ Lucky D.

U popodnevnim časovima program se nastavlja u Evropskom domu kada će u organizaciji TO Kotor nastupiti karnevalske maske, učenici Srednje muzičke škole “Vida Matjan” , duo flauta - Tamara Živković i Jovana Mršulja, duo gitara - Nađa Janković i Kristina Jevrić i solo harmonika - Boško Tujković. Tokom programa u Evropskom domu, svi zainteresovani posjetioci moći će da dobiju informacije o crnogorskoj turističkoj ponudi, promotivni materijal i da uživaju u degustaciji kvalitetnih crnogorskih vina.

U večernjim časovima u dvorani Bruxelles u Evropskom domu organizovaće se svečani prijem za predstavnike medija, privrednog i javnog života Hrvatske. Zvanice će pozdraviti ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić, generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić i menadžer u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore Ljiljana Čukić.

Tokom prijema zvanice će degustirati crnogorsku nacionalnu kuhinju i specijalitete sa primorja i sjevera koje će pripremiti kuvar iz Crne Gore.