Manja slova Veća slova RSS
>

Turski turisti i investitori rado posjećuju Crnu Goru

Turski turisti i investitori rado posjećuju Crnu Goru
Datum objave: 08.03.2019 14:41 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


„Broj turskih turista se znatno povećao, a još značajnije, povećao se i broj otvorenih turskih biznisa u Crnoj Gori“, istakao je ministar održivog razvoja i turizma na današnjem sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Nj.E. Songul Ozan.

Ministar Radulović je naglasio da je saradnja sa Turskom veoma značajna za Crnu Goru, posebno se osvrnuvši na saradnju sa agencijom za saradnju TIKA-om. On je naveo da je Crna Gora zainteresovana za privlačenje turskih investitora i da očekuje da će se uskoro sastati sa turskim ministrom za kulturu i turizam, Numanom Kurtulmusom, koga je pozvao da posjeti našu državu.

Ambasadorka Ozan istakla je da je Crna Gora u Turskoj poznata i prepoznata kao veoma privlačna destinacija za turističke posjete, ali i za ulaganja. Ona je naglasila da je Turska spremna da podijeli svoja iskustva sa Crnom Gorom o razvoju sektora turizma, koji kod njih dostiže preko 30 milijardi eura godišnje.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta prostora za bližu saradnju i da će nastaviti da pružaju podršku svima koji su spremni da ulažu u ozbiljne poslovne poduhvate.