Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

>

Радуловић: Израда постројења у Беранама и употребна дозвола до 1. децембра

Радуловић: Израда постројења у Беранама и употребна дозвола до 1. децембра
Датум објаве: 25.03.2019 15:41 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма

 

„Постројење за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже у општини Беране, требало би да буде завршено и да добије употребну дозволу до 1. децембра“, оцијенио је министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић приликом данашње посјете том граду.

Министар је са предсједником Општине Беране Драгославом Шћекићем обишао радове на изградњи поменутих постројења и комуналне мреже, чијим ће се завршетком, како је казао, унаприједити квалитет живота грађана, али и Европској комисији показати озбиљност и спремност да се кандидујемо за нове пројекте.

Радуловић је истакао да је пројекат, чија је вриједност 12,5 милиона еура и који је од немјерљивог значаја за тај град, имао потешкоћа у реализацији, али да се нада да ће нова договорена динамика на вријеме дати резултате. За реализацију пројекта до сада је утрошено 7,8 милона еура ЕУ средстава.

Пројекат „Унапређење водоснабдијевања и изградња система за третман отпадних вода и канализационе мреже у општини Беране“ подијељен је на два сегмента. Први сегмент односи се на унапређење система за третман отпадних вода тј. „Пројектовање и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже у општини Беране“, док се други сегмент односи на „Унапређење система водоснабдијевања у општини Беране“.

Министар Радуловић и предсједник Општине Беране разговарали су и о другим инвестиционим пројектима, између осталог - 34 милиона еура вриједног путног правца Колашин-Језерине-Лубница-Беране, чији је саставни дио тунел од 3,5км. Ријечи је било и о евентуалној помоћи државе у инфраструктурном опремању скијалишта Локве, као и сарадњи у осмишљавању културних догађаја и манифестација којима бисмо привукли туристе у Беране.

Детаљније ставове можете преузети са сајта Инфобироа, гдје ће убрзо бити постављен видео снимак изјава након обиласка постројења, односно након састанка.