Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Сјутра акција „Сат за планету Земљу“

Саопштење: Сјутра акција „Сат за планету Земљу“
Датум објаве: 29.03.2019 14:28 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма ће, као и претходних година, подржати акцију „Сат за планету Земљу“ гашењем свјетала на један сат, 30. марта 2019., у периоду 20.30 - 21:30х и тиме указати на неопходност очувања наше планете.

Овим путем, Министарство позива све грађане Црне Горе да, гашењем свијетла на један сат у поменутом периоду, подрже највећу волонтерску акцију на глобалном нивоу у области животне средине и тиме још једном докажу да су управо појединци ти који највише могу да допринесу очувању животне средине за будуће генерације.

„Сат за планету Земљу“ је глобални догађај који се организује од 2007., позивањем појединаца, организација, институција и компанија широм свијета на гашење непотребних свјетала и електричних уређаја на један сат, а са циљем подизања свијести о потреби предузимања акција које ће допринијети заштити животне средине и ублажавању климатских промјена.

Циљ акције је да се пошаље снажна порука да је свака активност битна и да сваки појединац, уз мало труда, може знатно допринијети заштити животне средине и ублажавању посљедица климатских промјена.