Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на сајму туризма у Тирани

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на сајму туризма у Тирани
Датум објаве: 05.04.2019 14:52 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе представља црногорску понуда на међународном сајму туризма у Тирани 5. и 6. априла ове године.

Црногорску делегацију предводи генерални директор у Министарству одрживог развоја и туризма Ћазим Хоџић, који је имао и уводно излагање на церемонији отварања сајма. Он је том приликом изразио изразио задовољство што је Црна Гора пожељна дестинација за грађане Албаније и позвао их да и ове године Црна Гора буде њихова дестинација за одмор и рекреацију.

Албанија представља стратешки важно емитивно тржиште за Црну Гору. Нашу земљу је током 2018. у свим видовима смјештаја посјетило 65.419 туриста из Албаније односно 16,39 одсто више у односу на 2017., који су остварили 221.987 ноћења односно 3.56 одсто више у односу на 2017. Имајући у виду најаве хотелско-туристичке привреде и већ потврђени букинг очекује се да се раст броја туриста са овог тржишта настави и у овој сезони. Такође, неопходно је нагласити да се велики број посјета Албанских туриста реализује у периоду пред и пост сезоне, као и током зимске сезоне што је веома значајно у циљу смањења сезоналности и стварања цјелогодишње туристичке дестинације.

Трећи по реду међународни сајам туризма у Тирани организује компанија „ЦЕО Еxпоцитy Албанија“, у сарадњи са Министарством туризма и животне средине и Националном агенцијом за туризам Албаније.

Партнер сајма је Туристичка организација Улцињ, а присутни су и представници туристичких организација Подгорице, Бара, Будве као и представници хотелско туристичке привреде (хотелска групација „Карисма“, хотели „Хума“, „Хилтон“, „Аурел“, „Тре Цанне“), туристичких агенција и др. Такође, штанд Црне Горе данас је посјетио и амбасадор Црне Горе у Албанији Душан Мрдовић.