Мања слова Већа слова РСС
>

Министар Радуловић: Од рампе до Црног језера без привремених објеката

Министар Радуловић: Од рампе до Црног језера без привремених објеката
Датум објаве: 05.04.2019 16:02 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић казао је да ће ставити ван снаге План привремених објеката у Националном парку Дурмитор, ако и када добије одлуку СО Жабљак којом повлаче раније дато мишљење на овај План.

Грађани Жабљака су, на састанку који је организовали Удружење туристичких радника Жабљака, у препуној сали СО Жабљак јасно исказали став да не желе привремене објекте поред Црног језера.

„Уколико ви као грађани не желите овакво рјешење, што се мене тиче, од рампе до Црног језера нема привремених објеката“, поручио је министар Радуловић.

“Једина будућност туризма овог краја ексклузивни, а не масовни туризам јер физички не може стати довољно људи да приходи покрију трошкове. Успјели смо да доведемо два озбиљна бренда са пет звјездица на Жабљак и у овој категорији ће бити 350 кревета у овој општини“, поручио је Радуловић и додао да су садржаји који су се нашли у Јавном позиву за привремене објекте црпљени из стратешких докумената саме општине, у којима се помињу развој туристичке понуде, авантуристички паркови и друго.