Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена у Кијеву

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе представљена у Кијеву
Датум објаве: 11.04.2019 11:03 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма и Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Украјини, локалним туристичким организацијама и туристичком привредом организовали су презентацију туристичке понуде Црне Горе, 11. априла, у Кијеву у Украјини.

На презентацији су, уз присуство представника Владе и Врховне Раде Украјине, учешће узели и представници туристичке привреде Украјине, најзначајнији туроператори, туристичке агенције, авио компаније и реномирани украјински медији.

Присутнима су се обратили амбасадор Црне Горе у Украјини, Љубомир Мишуровић, директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић, директорица Директората за развој конкурентности и инвестиције у туризму у Министарству одрживог развоја и туризма Оливера Брајовић и представници туристичких организација Бара и Будве. Они су присутне упознали са природним и културним вриједностима нашег поднебља, јединственим локалитетима, саобраћајном повезаношћу наших земаља као и са туристичком понудом за ову годину.

Поред презентације, организована је и пословна радионица (wорксхоп) за представнике туристичке привреде, током којег су црногорске агенције и хотели одржали Б2Б састанке са украјинским туроператорима, агенцијама и авио превозницима у циљу уговарања будуће сарадње у организованом доласку украјинских туриста. Након тога, за присутне званице уприличен је коктел са дегустацијом аутохтоних црногорских производа.

Истог дана, предвиђени су састанци са представницима Владе Украјине, Врховне Раде, док ће наредног дана бити организован сусрет са представницима Кијевске градске администрације у циљу додатног унапређења сарадње двије државе.

Тржиште Украјине за Црну Гору је значајно с обзиром на то да је по броју остварених ноћења међу најзаступљенијим када су у питању европске земље. У 2018. години Црну Гору је посјетило око 90 000 туриста из Украјине који су остварили око 483 000 ноћења што је раст од око 10 % у односу на 2017.годину. Туристи из Украјине заузимају четврто мјесто када су у питању остварена ноћења страних туриста током 2018. године.

Промоцији туристичке понуде Црне Горе у Кијеву, поред представника Министарства одрживог развоја и туризма, НТО ЦГ и локалних туристичких организација Бара и Будве, присуствовали су представници “Луке Бар”, компаније “Бепплер&Јацобсон“, хотела „Фалкенстеинер“ , „Корали“ и „Ла Перла Хотел & Виллас“ као и представници агенција „Монтенегро тоурист сервисе“, „Р-тоурс“, „Талас М“, „Прометхеус травел“ и „Неxт травел“.
Видео материјал са презентације доступан је на www.инфобиро.тв

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе