Мања слова Већа слова РСС
>

Унаприједити сарадњу у области туризма између Црне Горе и Украјине

Унаприједити сарадњу у области туризма између Црне Горе и Украјине
Датум објаве: 12.04.2019 14:23 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Сарадња у области туризма између Црне Горе и Украјине веома је значајна, а може се додатно унаприједити јер Украјина постаје све важније тржиште за Црну Гору, поручила је Оливера Брајовић, генерална директорица за развој конкурентности и инвестиције у туризму у Министарству одрживог развоја и туризма током радне посјете Украјини, 11. и 12. априла. Брајовић предводи црногорску делегацију која се састала са Михајлом Титарчуком, замјеником министра у Министарству економије и развоја трговине Украјине и Оксаном Сердјук, директорицом сектора за туризам.


Између осталог, договорена је даља сарадња по основу Споразума између двије државе уз одржавање састанка Мјешовите радне групе за туризам. Споразум између Владе Црне Горе и Кабинета министара Украјине о сарадњи у области туризма потписан је у децембру 2011. године.

На састанку одржаном у Парламенту Украјине са Миколом Величковичем, замјеником предсједника Комитета Врховног Савјета Украјине о породичним питањима, политици младих, спорта и туризма и члановима овог тијела, договорена је помоћ Црне Горе у припреми законодавног оквира у области туризма. Такође, разматрано је и успостављање директне авио линије између Црне Горе и Украјине. Претходно, током презентације Црне Горе као туристичке и инвестиционе дестинације г-ђа Брајовић се посебно осврнула на актуелне инвестионе пројекте у Црној Гори, економско држављанство и могућност за нове инвестиције у сектору туризма.

Састанке је организовала Амбасада Црне Горе у Украјини, а присуствали су и Њ.Е. Љубомир Мишуровић, амбасадор Црне Горе у Украјини, Жељка Радак Кукавичић, директорица Националне туристичке организације, као и представник Аеродрома Црне Горе.