Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на сајму у Пекингу

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на сајму у Пекингу
Датум објаве: 15.04.2019 14:36 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризмаМинистарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма и Национална туристичка организација Црне Горе у сарадњи са Локалном туристичком организацијом Будве и туристичком привредом представља туристичку понуду Црне Горе на сајму туризма “ЦОТТМ”, који се одржава од 15-17.априла у Пекингу, у Кини.

Као и током ранијих наступа, туристичка понуде Црне Горе представља се на заједничком штанду са Туристичком организацијиом Србије под брендом “Wилд Соул оф Еуропе”.

Данас је у оквиру сајамске презентације одржана пресс конференција за најзначајније кинеске туроператоре и медије. Присутне је у име делегације Црне Горе поздравио Дамир Давидовић, државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма. На конференцији је присутнима представљена актуелна туристичка понуда Црне Горе и нови инвестициони пројекти са посебним акцентом на понуду хотела. Посјетиоци су имали прилику да се информишу и о актуелним авио линијама и визним олакшицама за кинеске туристе.

Током сајма представници Црне Горе састали су се највећим кинеским онлине туроператором “Цтрип”. Посебно је разматрана могућност заједничке сарадње на промоцији Црне Горе путем ове најзначајније онлине платформе на тржишту Кине.

Такође, у организацији НТО ЦГ, туристичких организација Србије и Босне и авио компаније “Туркисх Аирлинес” биће организована пословна радионица током које су планирани Б2Б састанци са бројним кинеским туроператорима и агенцијама. На радионици ће бити додијељена и вриједна награда у виду седмодневног аранжамана у Црној Гори који су обезбиједили „Лустица Баy”, “Туркисх Аирлинес” и “Тхе Цхеди хотел ”

Црна Гора посљедњих година биљежи значајан раст када је у питању туристички промет са тржишта НР Кине. Током претходне године Црну Гору је посјетило око 43 000 кинеских туриста што је раст од 80 %, а остварили су близу 57 000 ноћења што је раст од 60 % у односу на 2017.годину. Добрим резултатима прије свега допринијели су квалитетна регионална сарадња, либерализација визног режима, добра авио повезаност са бројним европским дестинацијама али и унапређење понуде хотела високе категорије.

На сајму “ЦОТТМ” који окупља велики број професионалаца из области туризма, поред Министарства одрживог развоја и туризма, НТО ЦГ и ЛТО Будва, своју понуду представљају агенције “Флy Монтенегро”, “Монтенегро тоурист сервице”, “Номад тоурс Монтенегро” и “Монтенегро Есцапе Тоурс”.