Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Ускоро одабир локације за одлагање гума у главном граду

Саопштење: Ускоро одабир локације за одлагање гума у главном граду
Датум објаве: 07.05.2019 14:45 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма убрзо ће започети израду Студије одабира локације за привремено одлагање и лагеровање гума како би у знатној мјери ријешило проблем одлагања отпадних гума који је све израженији на територији Главног града Подгорице.

Министарство је током претходног периода предузело активности на стварању претпоставки за израду Студије, па се очекује да ће убрзо, по окончању процедуре, бити започета њена израда
што ће увелико омогућити да гуме не буду разбацане и одложене, нарочито у заштићеним подручјима, ријекама и шумама а чиме ће се такође стати на пут њиховом неправилном руковању и спаљивању. Такође, локација која буде одабрана Студијом, омогућиће и да сва правна лица која послују са отпадним гумама знатно растерете своје просторе од великих количина истих.

С обзиром на то да се ради о специфичној врсти отпада, локација ће задовољавати све критеријуме, поготово противпожарне заштите, док ће за потребе обезбјеђења локације бити организована и 24-часовна чуварска служба.

Желимо да истакнемо да одабир локације представља привремено рјешење али и први корак у сузбијању овог дугогодишњег проблема, као и да ће Министарство наставити да ради на његовом рјешавању у сарадњи са Главним градом Подгорица и његовим надлежним службама Комуналном полицијом, Комуналном инспекцијом, Чистоћом д.о.о. и Депонијом д.о.о.