Мања слова Већа слова РСС
>

Промоција црногорских манифестација на Београдском манифесту

Промоција црногорских манифестација на Београдском манифесту
Датум објаве: 26.05.2019 17:19 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Представници Министарства одрживог развоја и туризма у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе и локалним туристичким организацијама Бара, Будве, Тивта, Херцег Новог и Главног града представљају манифестациону понуду Црне Горе на петом по реду Београдском манифесту.

Овај фестивал се одржава на Калемегдану од 24. до 26. маја 2019. године и представља
јединствену платформу за промоцију манифестација, туристичких дестинација и гастрономске понуде региона.

На изложбеном простору Националне туристичке организације Црне Горе, осим локалних туристичких организација, представили су се и организатори фестивала “Бедем Фест”, “Сеа Данце” и “Wавеул фестивал”, компанија “Плантаже 13.јул” и маслинари и винари из Бара.

Изложбени простор Црне Горе на Београдском Манифесту посјетили су министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић и амбасадор Црне Горе у Београду Бранислав Мићуновић.

У оквиру манифестације одржан је ИИИ Туристички форум Привредне коморе Србије и Амбасаде Црне Горе у сарадњи са Београдским Манифестом, а акценат је стављен на нове туристичке трендове. На панелу на тему “Савремени трендови у туризму” учествовао је Ћазим Хоџић, генерални директор Директората за развој туристичке дестинације и туристичку инфраструктуру у Министарству одрживог развоја и туризма.

Посебна пажња посвећена је промоцији гастрономских манифестација. Током Београдског Манифеста биће одржана промоција овогодишње кампање “Добро.Боље.Домаће” кроз коју ће посјетиоци имати прилику да се упознају са гастро понудом Црне Горе. Организација жена Будве за посјетиоце припрема традиционалне делиције а грађани Београда ће бити у прилици да дегустирају и аутохтоне производе: црногорски сир, пршуту, руштуле, приганице, маслине и црногорска вина компаније “Плантаже 13.јул”. У оквиру промоције фестивала „Град Театар“ наступиће „Биг Бенд“ оркестар, а на изложбеном простору Црне Горе припремљен је и богат програм и анимација за најмлађе посјетиоце. За добру атмосферу за дјецу биће задужена Леонтина и дјечији хор Чаролија.

Представници туристичких организација ће посјетиоце БГ Манифеста упознати са новитетима у понуди за предстојећу сезону, плажама, цијенама и манифестацијама које их очекују током љетних мјесеци.

У склопу промотивних активности на тржишту Србије, синоћ је у хотелу Хилтон у Београду промовисано специјално издање туристичког магазина ”Хелло травел Бока”, посвећено промоцији Тивта, Котора и Херцег Новог.

Након Београдског Манифеста црногорска туристичка понуда ће бити представљена од 27-30. маја у Суботици, Новом Саду и Крагујевцу, а затим слиједи промоција на тржишту Македоније која ће се одржати у Скопљу 1. јуна.