Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Национална туристичка организација Црне Горе представља туристичку понуду у четири пољска града

Саопштење: Национална туристичка организација Црне Горе представља туристичку понуду у четири пољска града
Датум објаве: 30.05.2019 14:40 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе, у оквиру АвиаРепс роадсхоw-а, у периоду од 27-30. маја представља туристичку понуду дестинације пољским туроператорима, у четири града сјеверне регије Пољске: Шћећину, Познану, Бидгошчу и Гдањску.

Учешће у роадсхоw-у има за циљ повец́ање видљивости и присуства Црне Горе на пољском тржишту, упознавање пољске туристичке привреде са нашом дестинацијом, успостављање нових контаката као и продубљивање сарадње са досадашњим партнерима, како би се постигла већа заступљеност црногорске понуде у њиховим програмима путовања.

Презентацијама присуствују представници преко 150 туроператора, међу којима су: Итака, Раинбоw, Нецкерманн Поланд, Туи, Wецо травел, Вива Травел, Лагуна, Магеллан, Wхy нот Травел, Спорт & Травел, Прима Травел, е-Травел, Фун Цлуб итд

Подршку овим промотиним активностима пружили су амбасадор Црне Горе у Пољској Будимир Шегрт и почасни конзул Црне Горе у Пољској Пиотр Китта, који су са сарадницима присуствовали презентацији у Бидгошчу.

Хотели Сплендид Цонференце & Спа, Ресурс, Регент и Лазуре обезбиједили су вриједне награде за добитнике наградне игре.

Промоција у Пољској наставља се у оквиру другог роадсхоw-а, презентацијама у јужним пољским градовима Жешову, Вроцлаву, Катовицама и Кракову. Пољским туроператорима биће на располагању и тзв. е-леарнинг програм, који подразумијева учење путем интернета о Црној Гори и њеној туристичкој понуди, како би на овом тржишту примењујући знање стечено у овом програму продавали црногорски туристички производ. За најуспјешније полазнике курса, биће организовано студијско путовање у Црну Гору.

Статистички подаци за 2018. годину указују на то да је број пољских туриста који су боравили просјечно око пет дана у Црној Гори, већи за 23 %, те да је остварен и пораст броја ноћења за 18% у односу на претходну годину.

Имајући у виду велико интересовање пољских туриста за Црну Гору, редовну авио линију, нове сезонске и чартер летове ка Подгорици и Тивту, промоцију у пољским медијима, очекује се наставак позитивног тренда са овог тржишта и ове године.