Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: U Parizu održana poslovna radionica za turoperatore i pres-konferencija „Crna Gora - više od ljetnje destinacije“

Saopštenje: U Parizu održana poslovna radionica za turoperatore i pres-konferencija „Crna Gora - više od ljetnje destinacije“
Datum objave: 14.06.2019 13:32 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Francuske, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u srijedu 12. juna, u Parizu je održana poslovna radionica za francuske turoperatore, kao i pres konferencija, “Crna Gora – više od ljetnje destinacije”.

Na konferenciji za francuske medije obratili su se predstavnici Ambasade Crne Gore u Parizu i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koji su predstavili ovogodišnju turističku ponudu.

Imajući u vidu rastuće interesovanje sa ovog tržišta, s obzirom na to da tokom prva četiri mjeseca bilježimo dvocifrene stope rasta, predstavljena je aktuelna turistička ponuda Crne Gore, s akcentom na ponudu u periodu van glavne turističke sezone, kao što su raznovrstan program kulturno-zabavnih manifestacija i brojne mogućnosti aktivnog odmora u prirodi u crnogorskim nacionalnim parkovima. Takođe, posebna pažnja posvećena je i predstavljanju gastro ponude Crne Gore i tradicionalne kuhinje. Pres- konferencija bila je prilika i za promociju „Michelinovog“ turističkog vodiča o Crnoj Gori, na francuskom jeziku.

Pored prezentacije, organizovana je i poslovna radionica za predstavnike turističke privrede, tokom koje su održani B2B sastanci sa francuskim turoperatorima i agencijama u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska francuskih turista. Poslovna radionica okupila je predstavnike preko 30 najznačajnijih francuskih turoperatora i turističkih agencija, među kojima većinu onih koji do sada u svojim katalozima nijesu imali Crnu Goru, pa se očekuje da će radionica rezultirati novim ugovorima, a time i većim brojem turista sa ovog tržišta.

U poslovnoj radionici učestvovali su predstavnici nacionalne avio-kompanije „Montenegro Airlines“, Nacionalnih parkova Crne Gore, lokalne turističke organizacije Herceg Novi, hotelske grupe „Montenegro Stars“, hotela „Regent Porto Montenegro“ i turističkih agencija „Luminalis“ i „MTO travel“.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore