Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Održan stručni skup „Izgradnja objekata - regulatorni okvir“

Saopštenje: Održan stručni skup „Izgradnja objekata - regulatorni okvir“
Datum objave: 01.07.2019 10:25 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Na stručnom skupu pod nazivom „Izgradnja objekata - regulatorni okvir“, koji je organizovala Inženjerska komora Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, 27. juna 2019., prezentovan je zakonodavni okvir iz oblasti izgradnje objekata i građevinskih proizvoda.

Predsjednik Inženjerske komore Srđan Laković zahvalio se prisutnima na iskazanom interesovanju da učestvuju na stručnom skupu, te istakao značaj jačanja saradnje između Ministarstva održivog razvoja i turizma i Inženjerske komore Crne Gore.

Generalna direktorica Direktorata za građevinarstvo Tatjana Vujošević izrazila je zadovoljstvo zbog mogućnosti da se na skupu otvori diskusija sa predstavnicima svih inženjerskih struka o zakonodavnom okviru iz oblasti građevinarstva.

Regulatorni okvir iz oblasti izgradnje objekata prezentovale su Tatjana Vujošević i Svetlana Vuksanović, rukovoditeljka Direkcije za razvoj građevinarstva.

Prezentovane su odredbe Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i Zakona o građevinskim proizvodima, kao i odredbe podzakonskih akta donesenih u skladu sa navedenim zakonima.

Nakon prezentacija uslijedila je diskusija o implementaciji navedenih zakona. U cilju unapređenja određenih podzakonskih akata i tehničke regulative dogovoreno je da u narednom periodu Inženjerska komora dostavi Ministarstvu održivog razvoja i turizma sugestije za izmjene istih, te da se kroz zajedničke aktivnosti nastavi sa edukacijom inženjerske struke na polju implementacije regulative iz oblasti izgradnje objekata.

Stručnom skupu prisustvovali su predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Inženjerske komore Crne Gore (predsjednik Komore, predsjednici strukovnih komora, članovi Upravnog odbora i članovi Komore).