Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка мапа на шест језика и аудио водич за панорамску руту Дурмиторски прстен

Саопштење: Туристичка мапа на шест језика и аудио водич за панорамску руту Дурмиторски прстен
Датум објаве: 17.07.2019 15:09 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма организовало је јуче обилазак панорамске руте Дурмиторски прстен на Жабљаку у циљу додатне промоције туристичке понуде сјевера.

Учесници јучерашњег обиласка били су представници Министарства, црногорских медијских кућа, Националне туристичке организације, затим локалне туристичке организације Жабљак, декан Факултета за бизнис и туризам из Будве Раде Ратковић, студенти Факултета за туризам Универзитета Медитеран и Раде Ћосо дугогодишњи туристички посленик.

Министарство одрживог развоја и туризма

Портпаролка Министарства Марина Микетић Николић казала је да Министарство израдило пројекат сигнализације за ову руту, те најавила да ће врло брзо бити расписан тендер за уређење додатних 14 локација - одморишта и видиковаца дуж ове руте.

Микетић је истакла да је Министарство израдило туристичку мапу Панорамски путеви на шест језика, као и да се ускоро очекује штампање приручника који ће помоћи свим људима који се баве руралним туризмом да буду што бољи сеоски домаћини.

„Приручник ће, између осталог, обухватати нека основна упутства како се развија сеоско домаћинство и креира туристички производ, затим основне фразе на шест страних језика којима се гости дочекују и дају основне информације, што нашим сеоским домаћинима омогућава бесплатну врсту едукације“, појаснила је Микетић Николић.

Директорица Туристичке организације Жабљак Вања Шаровић казала је да је панорамска рута изузетно важна за туристичку понуда Жабљака те истакла да рута већим дијелом пролази кроз Национални парк „Дурмитор“, што свим туристима који обилазе ову руту даје могућност да упознају све специфичности Националног парка и прођу кроз кањоне, висоравни те масив планине Дурмитор.

Према њеним ријечима, јако је важно што се дуж ове руте налазе одређене културне знаменитости и сеоска домаћинства па туристи уједно имају садржајнију понуду, односно упознавање са културом, традицијом и гастрономијом комплетног дурмиторског краја.

Она је такође истакла значај израде мапа и аудио водича који посјетиоцима са различитих говорних подручја омогућавају да самостално прођу цијелу рутом и добију детаљне информације не само о Националном парку, већ о свим садржајима који се налазе непосредно уз ову руту.