Мања слова Већа слова РСС
>

Најава: Одржава се Иницијални састанак Механизма за сарадњу у области заштите животне средине у оквиру Иницијативе „16+1“

Најава: Одржава се Иницијални састанак Механизма за сарадњу у области заштите животне средине у оквиру Иницијативе „16+1“
Датум објаве: 09.10.2019 10:18 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Иницијални састанак Механизма за сарадњу у области заштите животне средине између Народне Републике Кине и земаља Централне и Источне Европе (Механизам за животну средину) биће одржан 15. октобра 2019. у Подгорици.

Циљ састанка јесте постављање темеља и дефинисање конкретних активности за будућу сарадњу на пољу животне средине, која ће бити вођена визијом очувања животне средине као драгоцјеног ресурса, кроз адресирање еколошких питања и проналажење одрживих рјешења за заједничке проблеме.

Механизам за животну средину са сједиштем у Подгорици, успостављен је у септембру 2018. потписивањем Оквирног документа о сарадњи у области животне средине између земаља Централне и Источне Европе и Народне Републике Кине, у оквиру Министарске конференције „Задужбина будућности“, одржане 20. септембра 2018. Механизам такође представља јединствену везу и платформу за спровођење заједничких пројеката у овој области. Мисија Механизма јесте продубљивање и јачање сарадње у области заштите животне средине, на темељу заједнички дефинисаних приоритета.

Састанак је затворен за јавност.