Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Словенији значајна помоћ Црне Горе у области туризма

Саопштење: Словенији значајна помоћ Црне Горе у области туризма
Датум објаве: 09.10.2019 14:30 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са новоименованим амбасадором Републике Словеније у Црној Гори Грегором Прескером.


Главне теме састанка биле су Програм развојне помоћи Републике Словеније као механизам сарадње и усклађености црногорских и словеначких приоритета и даље унапређење авио-конекције Црне Горе и Словеније.

Саговорници су се сагласили да је неопходно интензивирати активности на пројектима у оквиру Споразума о програму развојне сарадње између Републике Словеније и Владе Црне Горе. Министар Радуловић тим поводом истакао је значај наставка сарадње са Центром за међународну сарадњу и развој, чија би помоћ и подршка била добродошла црногорским општинама при изради и развоју пројеката. Током састанка, фокус је стављен на развој пројеката у области екологије и животне средине при чему је нарочито препознат значај едукације становништва и јачање свијести о заштити животне средине и важности правилног управљања отпадом.

Министар Радулович истакао је веома добру авио-повезаност Црне Горе и Словеније и стабилан тренд раста броја путника на релацији Подгорица-Љубљана, али и размотрио могућност да се број летова на тој релацији повећа. 

Амбасадор Прескер исказао је задовољство успјехом билатералне сарадње на пољу туризма, те изразио интересовање за размјену искуства и примјере добре праксе у туризму са црногорске стране.