Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Ostvareni dobri rezultati ljetnje sezone i rast naplate boravišne takse

Saopštenje: Ostvareni dobri rezultati ljetnje sezone i rast naplate boravišne takse
Datum objave: 15.10.2019 14:48 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je održan sastanak predstavnika Ministarstva sa opštinskim inspekcijama, koje se bave uređivanjem oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i predstavnicima komunalne policije i turističkih organizacija.

Sastankom je predsjedavao državni sekretar za turizam Damir Davidović a razmatrana su pitanja koja se odnose na odvijanje ovogodišnje ljetnje turističke sezone, sa posebnim osvrtom na uočene probleme, kao i druga pitanja od značaja za turizam i ugostiteljstvo.

Na sastanku su razmijenjena iskustva, dogovorena je intezivnija saradnja i bolja koordinacija koja će rezultirati kvalitetnijom turističkom ponudom.

Konstatovano je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ljetnje turističke sezone, rast naplate boravišne takse, napredak u stanju komunalne čistoće, smanjenje broja nelegalnih izdavaoca privatnog smještaja ali su i istaknuti problemi sa kojima su susrijeću inspektori i komunalni policajci u svim opštinama.

Dogovoreni su češći sastanci kako bi se sve teme detaljnije obradile i naredna ljetnja sezona dočekala sa što manje primjedbi, kao i definisane aktivnosti za zimsku turističku sezonu i novogodišnje praznike.