Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Остварени добри резултати љетње сезоне и раст наплате боравишне таксе

Саопштење: Остварени добри резултати љетње сезоне и раст наплате боравишне таксе
Датум објаве: 15.10.2019 14:48 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризмаМинистарство одрживог развоја и туризма

У Министарству одрживог развоја и туризма данас је одржан састанак представника Министарства са општинским инспекцијама, које се баве уређивањем области туризма и угоститељства, као и представницима комуналне полиције и туристичких организација.

Састанком је предсједавао државни секретар за туризам Дамир Давидовић а разматрана су питања која се односе на одвијање овогодишње љетње туристичке сезоне, са посебним освртом на уочене проблеме, као и друга питања од значаја за туризам и угоститељство.

На састанку су размијењена искуства, договорена је интезивнија сарадња и боља координација која ће резултирати квалитетнијом туристичком понудом.

Констатовано је задовољство оствареним резултатима љетње туристичке сезоне, раст наплате боравишне таксе, напредак у стању комуналне чистоће, смањење броја нелегалних издаваоца приватног смјештаја али су и истакнути проблеми са којима су сусријећу инспектори и комунални полицајци у свим општинама.

Договорени су чешћи састанци како би се све теме детаљније обрадиле и наредна љетња сезона дочекала са што мање примједби, као и дефинисане активности за зимску туристичку сезону и новогодишње празнике.