Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Delegacija Češke Republike boravi u posjeti Crnoj Gori

Saopštenje: Delegacija Češke Republike boravi u posjeti Crnoj Gori
Datum objave: 16.10.2019 14:57 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Bara i Ulcinja sastali su se juče u Ulcinju sa predstavnicima delegacije Južne regije Češke Republike koja boravi u posjeti Crnoj Gori.

Predstavnike su činili čelnici Privredne komore regije Južna Češka, turističke organizacije, zatim aerodroma „Češke Budejovice“ i „Pardubice“.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Tokom susreta, generalni direktor Hodžić članovima delegacije predstavio je nove investicione projekte u oblasti turizma. Sagovornici su takođe razgovarali o mogućnostima za uspostavljanje saradnje u cilju povećanja turističkog prometa sa češkog tržišta, a predstavnici delegacije istakli su da među češkim turistima vlada veliko interesovanje za turističku ponudu naše zemlje. Takođe, na sastanku je bilo riječi i o unapređenju avio-konekcije Crne Gore i Češke.

Predstavnicima delegacije tokom obilaska naših primorskih gradova predstavljena je i hotelska ponuda istih. Takođe, sastanke su održali i sa „Montenegro Airlines“-om, „Aerodromima Crne Gore“.