Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Кинези о Црној Гори: Идеална филмска и туристичка дестинација

Саопштење: Кинези о Црној Гори: Идеална филмска и туристичка дестинација
Датум објаве: 23.10.2019 11:23 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

На националном кинеском филмском ЦЦТВ каналу 6 емитоване су четри репортаже о Црној Гори као идеалној филмској и туристичкој дестинацији.

Новинарка Нина Wанг осим обиласка атрактивних туристичких локалитета имала је прилику да интервјуише и познате филмске ствараоце са црногорског подручја. У емисијама су приказани интервјуи са редитељима Иваном Мариновићем, Велишом Поповићем, Иваном Ђуровићем и Робертом Јанковићем.

У једној од епизода предмет приче је глумац Бата Живојиновић и филм “МОСТ” који је до данашњих дана веома популаран и гледан у Кини. У репортажама су приказане сцене са моста и ресторана на Ђурђевића Тари у ком се могу наћи реплике капе и јакне које су ношене у филму “МОСТ”.

Посебна пажња је посвећена кањону ријеке Таре и НП Дурмитор, који су приказани као “муст сее “ локације у Црној Гори. Из Улциња је приказана легенда о Дулсинеји из филма о Мигелу де Сервантесу као и сцене са снимања серије “Будва на пјену од мора” приликом којих је Wанг интервјуисала црногорског режисера Милана Караџића и једног од главних глумаца Милутина Миму Караџића.

У документарном филму о Црној Гори такође се промовишу природне љепоте НП Скадарско језеро, Будве, Бококоторског залива, Херцег Новог и Цетиња.

Екипа ЦЦТВ канала 6 боравила је у Црној Гори на иницјативу Националне туристичке организације Црне Горе која је реализовала ову студијску посјету уз подршку Филмског центра Црне Горе и локалних туристичких организација Котора, Бара, Улциња, Херцег Новог и Цетиња.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе