Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore na sajmu Sarajevski festival turizma

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore na sajmu Sarajevski festival turizma
Datum objave: 25.10.2019 09:22 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavlja destinacijsku turističku ponudu na sajmu “ Sarajevski festival turizma” koji se održava od 23. do 25. oktobra u Sarajevu.

Posjetiocima sajma predstavlja se aktuelna turistička ponuda Crne Gore kao i ponuda za novogodišnje praznike i zimsku sezonu. Gosti iz Bosne i Hercegovine dominantno dolaze u Crnu Goru prvenstveno zbog obale,ali je sve više onih koje privlače nacionalni parkovi, aktivni odmor, etno sela i gastronomija. Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u okviru sajma učestvovali su na stručnoj konferenciji pod nazivom „Outdoor i avanturistički turizam“ na kojima je bilo riječi o mogućnostima razvoja ovog segmenta turizma u novi turistički proizvod.

Turistima iz BIH Crna Gora je jedna od omiljenih destinacija za odmor. Tokom prethodne godine Crnu Goru je posjetilo oko sto devedest hiljada turista iz BIH koji su ostvarili preko milion i sto hiljada noćenja što ih je pozicioniralo na treće mjesto u strukturi ostvarenih noćenja inostranih turista. Trend rasta bilježimo i ove godine, kada su turisti iz BIH samo tokom prvih sedam mjeseci u hotelskom i individualnom smještaju ostvarili preko pola miliona noćenja.

Pored NTOCG i Turističke organizacije Ulcinja koja je nosilac sajma, u Sarajevu svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Tivta i Herceg Novog,

Sarajevski festival turizma predstavlja važno mesto okupljanja svih učesnika turističke ponude, ali i koristan marketinški alat za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga. Uporedo sa sajmom turizma održava se i 8. Međunarodni sajam hotelsko – ugostiteljske opreme i keteringa.

Nakon nastupa na sajmu, NTOCG u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom u narednom periodu planira intenzivniju promociju na ovom tržištu kako bi turistima iz BIH predstavili bogat program za novogodišnje praznike.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore