Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku
Datum objave: 01.11.2019 10:03 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je danas ostavku na tu funkciju. Ovu odluku je na vanrednoj pres konferenciji objasnio kao čin profesionalne odgovornosti jer se u njegovom resoru navodno desio slučaj korupcije protiv koje je, kako navodi, pokušao da se izbori.


Građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković su suspendovani, nakon što je u javnosti objavljen snimak na kom navodno reketiraju investitora.

“Ne znam ima li građanina Crne Gore koji plaća porez, a da mu sinoć nije bilo teško. Pokušali smo da gonimo jednog od dvojice inpektora koji se pominju nismo u tome uspjeli. Procesuirali smo nekoliko disciplinskih postupaka protiv njih nismo uspjeli u tome i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku”, pojasnio je Radulović.

Ističući da mu niko iz Vlade nije sugerisao ovakav potez, ministar u ostavci je naglasio da je to njegov lični odnos prema “neuspjehu jednog dijela sistema sa kojim nije uspio da se izbori".

Radulović je pozvao nadležne organe da urade svoj dio posla i ispitaju svaki navod. 

Kao uspjeh u svom mandatu on je istakao Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata koji je, kako je kazao “revolucionaran u regionu”. Naveo je i pozitivne rezultate u borbi protiv divlje gradnje, argumentujući ih sa preko 40 krivičnih prijava kojima je obuhvaćeno sedamdesetak lica – nelegalnih graditelja. 

Otvaranje Poglavlja 27, zaštita Solane i osvajanje pozicije Ramsar zaštićenog područja, obezbjeđenje kvalitetne remedijacije za rijeku Taru - istakao je kao posebno značajne uspjehe. 

Generalna direktorica Direktorata za inspekcijski nadzor i licenciranje u MORT-u Rina Ivančević kazala je da se neće baviti tim poslom nakon isteka vd stanja svoje funkcije.