Мања слова Већа слова РСС
>

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић поднио оставку

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић поднио оставку
Датум објаве: 01.11.2019 10:03 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић поднио је данас оставку на ту функцију. Ову одлуку је на ванредној прес конференцији објаснио као чин професионалне одговорности јер се у његовом ресору наводно десио случај корупције против које је, како наводи, покушао да се избори.


Грађевински инспектори Владан Јуретић и Зоран Бошковић су суспендовани, након што је у јавности објављен снимак на ком наводно рекетирају инвеститора.

“Не знам има ли грађанина Црне Горе који плаћа порез, а да му синоћ није било тешко. Покушали смо да гонимо једног од двојице инпектора који се помињу нисмо у томе успјели. Процесуирали смо неколико дисциплинских поступака против њих нисмо успјели у томе и због тога сам одлучио да поднесем оставку”, појаснио је Радуловић.

Истичући да му нико из Владе није сугерисао овакав потез, министар у оставци је нагласио да је то његов лични однос према “неуспјеху једног дијела система са којим није успио да се избори".

Радуловић је позвао надлежне органе да ураде свој дио посла и испитају сваки навод. 

Као успјех у свом мандату он је истакао Закон о планирању простора и изградњи објеката који је, како је казао “револуционаран у региону”. Навео је и позитивне резултате у борби против дивље градње, аргументујући их са преко 40 кривичних пријава којима је обухваћено седамдесетак лица – нелегалних градитеља. 

Отварање Поглавља 27, заштита Солане и освајање позиције Рамсар заштићеног подручја, обезбјеђење квалитетне ремедијације за ријеку Тару - истакао је као посебно значајне успјехе. 

Генерална директорица Директората за инспекцијски надзор и лиценцирање у МОРТ-у Рина Иванчевић казала је да се неће бавити тим послом након истека вд стања своје функције.