Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Црна Гора се представља на сајму конгресног туризма „ИБТМ“ у Барселони

Саопштење: Црна Гора се представља на сајму конгресног туризма „ИБТМ“ у Барселони
Датум објаве: 20.11.2019 09:51 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалном туристичком организацијом Будве и туристичком привредом, представља понуду дестинације на специјализованом сајму конгресне индустрије „ИБТМ“ који се одржава од 19-21. новембра у Барселони.

Ријеч је о једном од најзначајнијих европских сајмова конгресне индустрије, пословних и мотивационих путовања који окупља 2600 излагача из 77 земаља и преко 2700 професионалаца у овој области.

Током првог дана сајма, представници Националне туристичке организације, за заинтересоване купце (хостед буyер) одржали су презентације понуде Црне Горе за конгресни туризам. На састанцима са организаторима догађаја са тржишта Шпаније, Белгије, Њемачке, Русије, Пољске, Велике Бртаније, Француске, упознали су их са унапријеђеним хотелским капацитетима, бољом авио повезаношћу и могућностима за организацију догађаја које нуди наша земља.

Црна Гора је растућа дестинација на листи најпопуларнијих дестинација за пословни туризам. Из године у годину тражња је све већа, сходно бројним предностима, на првом мјесту отварању нових хотела категорије 4 и 5* који располажу потребним садржајима и најсавременијом опремом, медитеранској клими, несвакидашњој природи, могућностима за организацију незаборавних излета, као и чињеници да је на око свега два сата лета удаљености из већине европских центара.

За Црну Гору је развој овог вида туризма посебно важан са аспекта продужења сезоне и стварања цјелогодишње туристичке дестинације и генерисања већих прихода од туризма, имајући у виду чињеницу да се пословна путовања реализују у периоду ван главне туристичке сезоне, те да туриста на пословном путовању троши значајно више од просјечног туристе.

На штанду Националне туристичке организације Црне Горе своју понуду представљају туристичка организација Будве, „Монтенегро Старс Хотел Гроуп“, хотели „Регент Порто Монтенегро“,„Тхе Цхеди- Лустица Баy“, туристичке агенције „МТС Монтенегро“, „Еxплорер“, „Интоурс ДМЦ“, „Монтенегро Ин Стyле“ и „Еаст Wест Воyаге“.


Национална туристичка организација Црне Горе