Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Crna Gora siguran partner Maroka

Saopštenje: Crna Gora siguran partner Maroka
Datum objave: 11.12.2019 09:35 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

„Aktivan dijalog, kao i ekonomski i kulturni odnosi između Crne Gore i Kraljevine Maroko, uz zajedničke napore dodatno mogu unaprijediti odnose dviju država“, ocijenjeno na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damira Davidovića i ambasadora Kraljevine Maroka u Crnoj Gori Mohameda Amina Belhaža.

Tokom sastanka, razmotreni su potencijali zajedničke saradnje ovih dviju država u oblasti turizma, sa akcentom na Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vlade Crne Gore i Kraljevine Maroka.
Obje strane izrazile su zadovoljstvo zbog uspješne bilateralne saradnje i prijateljskih odnosa Crne Gore i Maroka i dogovorile aktivnosti za unapređenje implementacije pomenutog sporazuma.

Državni sekretar Davidović predložio je uspostavljanje saradnje u oblasti izrade rukotvorina, imajući u vidu visok stepen razvoja ovog sektora u Kraljevini Maroko, pri čemu je ambasador iskazao inicijativu za prenošenje znanja i iskustava.

Ambasador Belhaž izrazio je zadovoljstvo uspjehom događaja „Dani Maroka u Crnoj Gori“ i informisao Davidovića o „Nedjelji marokanskih filmova“, čija je organizacija pri kraju.

Ambasador je takođe čestitao Davidoviću na ostvarenim rezultatima ljetnje turističke sezone, poželio uspješnu zimsku sezonu te istakao da je Crna Gora je lider u regionu kada je riječ o turizmu i da je kao takva prepoznata kao siguran partner ne samo za Maroko, već i za mnoge države svijeta.On je takođe uputio poziv crnogorskoj delegaciji za posjetu Kraljevini Maroko.

Razgovoru je prisustvovala i generalna direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicije u turizmu Olivera Brajović.