Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv za izbor rukovodioca izrade Plana generalne regulacije Crne Gore

Poziv za izbor rukovodioca izrade Plana generalne regulacije Crne Gore
Datum objave: 21.01.2020 11:45 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


U cilju obezbjeđenja što kvalitetnijeg procesa planiranja, transparentnosti procedura, podsticanja zainteresovanih lica da učestvuju u poslovima planiranja prostora i ostvarivanja načela javnosti, Ministarstvo održivog razvoja i turizma objavljuje

JAVNI POZIV
ZA ISKAZIVANJE INTERESOVANJA ZA RUKOVOĐENJE IZRADOM PLANA GENERALNE REGULACIJE CRNE GORE

1. Izradom Plana generalne regulacije Crne Gore rukovodi rukovodilac izrade koga određuje Vlada Crne Gore, na predlog ministra nadležnog za poslove planiranja.

2. Za rukovodioca izrade Plana generalne regulacije Crne Gore može se odrediti diplomirani inženjer arhitekture ili diplomirani prostorni planer koji posjeduje najmanje kvalifikaciju VII 1 podnivoa okvira kvalifikacija sa najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima prostornog odnosno urbanističkog planiranja.

3. Pored dokaza iz tačke 2 ovog poziva zainteresovano lice dostavlja i sastav stručnog tima, koji određuje uz saglasnost Ministarstva. U stručni tim može da se odredi lice koje posjeduje najmanje kvalifikaciju VII 1 podnivoa okvira kvalifikacija sa najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima prostornog odnosno urbanističkog planiranja.

U sastav stručnog tima obavezno se određuje najmanje jedan predstavnik jedinice lokalne samouprave, koga imenuje izvršni organ, a što će se, obezbijediti naknadno.

4. Dokaze o ispunjenosti uslova iz tač. 2 i 3 ovog poziva, biografije, sa metodologijom i rokom izrade plana, zainteresovano lice treba da dostavi na e-mail adresu: marina.izgarevic@mrt.gov.me,  u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

5. Pozivaju se sva zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove propisane Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata da dostave ponude.

6. Sa zainteresovanim licima koja ispunjavaju zakonske uslove biće obavljen intervju, nakon čega će se odlučiti o predlogu kandidata za rukovodioca izrade Plana generalne regulacije Crne Gore.

7. Naknada za rad rukovodioca izrade Plana generalne regulacije Crne Gore i stručnog tima određuje se aktom Vlade Crne Gore

Prilozi:
Nacrt odluke o izradi Plana generalne regulacije Crne Gore
Nacrt pravilnika o bližem sadržaju i formi planskog dokumenta
Nacrt programskog zadatka za izradu Plana generalne regulacije Crne Gore