Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Madridu

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Madridu
Datum objave: 22.01.2020 12:05 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru projekta „ADRION 5 SENSES”, predstavlja turističku ponudu destinacije na sajmu “FITUR” koji se održava od 21. do 26. janura u Madridu, u Španiji.


Projekat „ADRION 5 SENSES” finansira se iz fondova Evropske unije, u okviru ADRION Jadransko-Jonskog programa i obuhvata devet partnerskih organizacija iz Jadransko-Jonske regije. Cilj projekta je da se izgradi i promoviše brend ADRION u turizmu zadovoljavanjem svih pet čula turista. Prirodni i kulturni resursi su najvažniji elementi razvoja turizma, i stoga njihova održiva valorizacija i efikasna promocija su u fokusu ovog projekta. 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nosilac projekta za Crnu Goru i aktivno je angažovana na sprovođenju aktivnosti koje imaju za cilj primjenu integrisanog pristupa pri razvoju i promociji senzornog turizma, odnosno stvaranju novih vrsta ponuda u turizmu.

Na zajedničkom štandu pored Crne Gore, svoju ponudu predstavljaju i zemlje partneri projekta, Grčka, Hrvatska, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Albanija. 

FITUR je najveći međunarodni sajam u Evropi sa preko 250 hiljada posjetilaca i preko 10 hiljada izlagača iz 165 zemalja svijeta. 

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore