Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: УНWТО Ацадемy и Амадеус Мастерцласс „Подаци за боље планирање и управљање у туризму“ (Дата фор беттер тоурисм планнинг анд манагемент)

Саопштење: УНWТО Ацадемy и Амадеус Мастерцласс „Подаци за боље планирање и управљање у туризму“ (Дата фор беттер тоурисм планнинг анд манагемент)
Датум објаве: 10.02.2020 14:51 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


На упит Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе, УНТWО Ацадемy и Амадеус (придружени члан УНWТО) ће 26. фебруара у Подгорици бити домаћини Мастерцласс-а под називом „Подаци за боље планирање и управљање у туризму“.

Овај Мастерцласс, у организацији УНWТО Ацадемy и Амадеуса, ће учесницима пружити прилику да добију бесплатну обуку коју организују стручњаци из Амадеуса, те да на тај начин унаприједе своју стручност у планирању и управљању у области туризма. Служиће и као платформа за истраживање потенцијала овог сегмента и пружиће доносиоцима одлука и запосленима у истраживању тржишта одговарајуће вјештине за разумијевање вриједности података и начина како подаци могу да им помогну да боље планирају и управљају туристичким развојем у својим дестинацијама, искориштавајући бројне могућности које нуди за унапређење конкурентности дестинације.

Повећано коришћење великих база података (Биг Дата) пружа моћне алате за побољшање квалитета у овом сектору кроз већу прецизност, а стратешки увид представља изазов за организације.

У оквиру Мастерцласса биће стављен акценат на даљи развој професионалаца у туризму Црној Гори и помоћи им да у потпуности искористе могућности стратешког планирања, промоције и управљања дестинацијом.

Мастерцласс у организацији УНТWО Ацадемy и Амадеуса намијењен је професионалцима високог нивоа из туристичке индустрије, државним службеницима и представницима националних и локалних туристичких организација из Црне Горе.

Црна Гора је пуноправна чланица УНWТО од 2007. године и Министарство по први пут организује овакву врсту догађаја са циљем да помогне позваним професионалцима да побољшају вјештине потребне за квалитативни развој туризма.

Напомена: Мастерцласс је затвореног типа, тј. учешће на поменутом је могуће само на позив организатора, у овом случају Министарства одрживог развоја и туризма.