Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Sjutra se održava sajam "Gorska trpeza - sa planina sa ljubavlju"

Najava: Sjutra se održava sajam "Gorska trpeza - sa planina sa ljubavlju"
Datum objave: 13.02.2020 15:05 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije u saradnji sa partnerima i donatorima organizuje sjutra 14. februara na Dan zaljubljenih sajam porodičnih gazdinstava sa sjevera "Gorska trpeza - sa planina sa ljubavlju" u šoping centru “Delta City”, od 9 do 20h.

Na sajmu će se predstaviti 75 tradicionalnih, kvalitetnih, laboratorijski ispitanih proizvoda.

Sajam traje cijelog dana sa programom:

-14.00 - 17.00 Šefovi restorana sa sjevera pripremaju tradicionalna, planinska jela, a goste će anirmirati Gastro nomad - Nenad Gladić

-17.30 - 18.30 Koncert etno grupe "Zora"

-18.30 - 20.00 Dovedite svoju partnerku ili partnera, jer Gorska trpeza ima poklone za zaljubljene – sa planina sa ljubavlju!

Sljedećeg dana, 15. februara, za one kojima se dopadnu jela sa sajma, u restoranu “Forest” biće organizovano tematsko veče gdje će biti servirani neki od najzahtjevnijih planinskih specijaliteta.

Jedan od projekata koji se prezentuje u okviru sajma jeste projekat “Promovisanje održivih lanaca vrijednosti u proizvodnji hrane kroz povezivanje sa turizmom”, čiji su partneri Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i EBRD/FAO.