Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе се представља на сајму туризма ИФТ у Београду

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе се представља на сајму туризма ИФТ у Београду
Датум објаве: 21.02.2020 09:20 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

Национална туристичка организација Црне Горе и Министарство одрживог развоја и туризма у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Србији, локалним туристичким организацијама, стратешким партнерима и туристичком привредом, представљају туристичку понуду Црне Горе на 42. Међународном сајму туризма “ ИФТ 2020” који се одржава од 20. до 23. фебруара у Београду.

Поред новитета у туристичкој понуди за ову сезону, у фокусу представљања Црне Горе на овогодишњем издању београдског сајма је актуелна кампања „Добро.Боље.Домаће“ која је посвећена промоцији гастрономске понуде Црне Горе. Сваког дана сајма биће уприличени кулинарски догађаји којима ће се поред препознатљиве црногорске пршуте и сирева, промовисати кухиња различитих региона Црне Горе.

Посјетиоци сајма су у прилици и да дегустирају црногорска вина компаније “13.јул Плантаже”, а доброј атмосфери допринијеће и богат културно-умјетнички програм. Такође, акценат је и на манифестацијама које промовишу гастрономску понуду као што су Жућеница фест, Дани Бамије, Дани крапа и патишпања, Празник Мимозе, Фешта од камелија, које привлаче све већи број посјетилаца нарочито у периоду пред и пост-сезоне. Током сајма планирана је и прес конференција Туристичке организације Пријестонице Цетиње и Београдске културне мреже на којој ће се представити програм фестивала пива Монтенегро Беер Фест.

Првог дана сајма у организацији НТОЦГ биће уприличен и свечани пријем за медије и званице културног и јавног живота Србије као и многобројне партнере који ће имати прилику да испробају традиционална црногорска јела планинског, континенталног и приморског региона.

За Црну Гору тржиште Србије једно је од најзначајнијих емитивних тржишта. Током 2019.године Црну гору је посјетило око 402 хиљаде туриста из Србије који су остварили 3 милиона ноћења.

На штанду Националне туристичке организације Црне Горе своју понуду представљају локалне туристичке организације Улциња, Бара, Херцег Новог, Котора, Тивта, Подгорице, Цетиња, Даниловграда, Бијелог Поља, Андријевице, Пљеваља, Никшића, Рожаја и Тузи, стратешки партнери ЈП “Морско добро”, “Монтенегро старс Хотел Гроуп” и агенција “Монтенегро Тоурист Сервице”, као и национална авио-компанија “Монтенегро Аирлинес”, ЈП “Национални паркови Црне Горе” и “Скијалишта Црне Горе”, хотели „Маестрал Ресорт & Цасино” и “Фалкенстеинер Монтенегро”. У истој сали посебне изложбене просторе имају стратешки партнер НТОЦГ ХГ “Будванска Ривијера” и Туристичка организација Будве,

Ове године на Сајму туризма у Београду ће учествовати више од 700 директних излагача и суизлагача из 40 земаља, а заједно на све четири манифестације учествује више од 900 излагача.Традиционално, истовремено са Сајмом туризма одвијаће се још три реномиране сајамске манифестације које расту сваке године по обиму и броју учесника: 11. Међународни сајам вина БеоWине, 16. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА и 16. Сајам сувенира “Види Србију“.

ПР служба Националне туристичке организације Црне Горе