Мања слова Већа слова РСС
>

Одложен датум отварања Међународне изложбе архитектуре у Венецији 2020

Одложен датум отварања  Међународне изложбе архитектуре  у Венецији 2020
Датум објаве: 06.03.2020 12:26 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Организатори Бијенала архитектуре у Венецији 2020. послали су званичну информацију да ће ова међународна изложба бити отворена од 29. августа до 29. новембра умјесто од 23.маја до 29.новембра, како је раније дефинисано. „Нови датуми за Бијенале архитектуре је утврђен као резултат недавних мјера предострожности по питању мобилности, које су предузеле владе све већег броја земаља широм свијета“, наведено је, између осталог у саопштењу.

Детаљније образложење о одлагању Бијенала доступно је на званичном веб-сајту истог.

хттпс://www.лабиеннале.орг/ен/неwс/неw-датес-биеннале-арцхитеттура-2020

Подсјећамо да је једанаесточлани жири међународног конкурса за избор ауторског тима, концепта и садржаја црногорске поставке на 17. Међународном бијеналу аритектуре у Венецији (Ла Биеннале ди Венезиа ди Арцхитеттура) 2020., донио одлуку да Црну Гору на овогодишњој изложби представља ауторски тим у саставу: др Василија Абрамовић, др Руаири Глyнн и Паркер Хеyл, са радом под називом „СYНТОНY“. Жири је констатовао да је на тему Бијенала „Како ћемо живјети заједно?“ и захтјевно постављени почетни одговор „Ка трансактивној просторној перцепцији“, овај рад предложио најкомплетнији одговор.

Комесар црногорске поставке на Бијеналу архитектуре у Венецији 2020. је Драган Вуковић, главни државни архитекта у Министарству одрживог развоја и туризма, а кустос доц. др Светлана Перовић, са Архитектонског факултета Универзитета Црне Горе.