Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: СЗО објавила привремено упутство за сектор смештајних капацитета

Саопштење: СЗО објавила привремено упутство за сектор смештајних капацитета
Датум објаве: 06.04.2020 11:44 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Свјетска здравствена организација (WХО) 31. марта 2020. године објавила је привремено упутство за сектор смјештајних капацитета, са акцентом на колективне смјештајне капацитете.

Како се наводи, документ Оперативна питања за управљање ЦОВИД-19 у сектору смештајних капацитета сачињен је на бази постојећих доказа који се односе на преношење ЦОВИД-19 и намијењен као упутство за објекте колективног смјештаја попут хотела и сличног смјештаја, а како би заштитили здравље својих запослених и клијената.

Индивидуални, тзв. приватни држаоци смјештајних капацитета позвани су да прате смјернице из документа у највећем могућем обиму.

У документу се такође наводи да предложене мјере треба прилагодити локалном контексту, те да може помоћи властима надлежним за јавно здравље у припреми одговора на догађаје који се везују за јавно здравље, а односе се на хотеле и друге облике смјештајних капацитета.

Цио извјештај доступан је на линку у наставку хттпс://аппс.wхо.инт/ирис/битстреам/хандле/10665/331638/WХО-2019-нЦоВ-Хотелс-2020.1-енг.пдф