Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Njemački mediji TV RTL i portal Fokus : ”Crna Gora je jedna od prvih destinacija koja će spremno dočekati turiste”

Saopštenje: Njemački mediji TV RTL i portal Fokus : ”Crna Gora je jedna od prvih destinacija koja će spremno dočekati turiste”
Datum objave: 04.05.2020 08:22 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Na jednoj od najgledanijih njemačkih televizija “RTL”, u okviru emisije „Život-ljudi, trenuci, događaji“ („Life - Menschen, Momente, Geschichten”) , emitovan je prilog o Crnoj Gori kao bezbjednoj turističkoj destinaciji koja će, kada se stvore mogućnosti za realizaciju turističkih putovanja, spremno dočekati svoje goste.

“Mala balkanska država Crna Gora nas iznenađuje ove nedelje sa izjavom da planiraju otvaranje hotela i restorana već 18. maja”, navodi se na početku priloga o našoj zemlji, dok se prikazuju impresivni kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Crne Gore.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U izjavi za “RTL”, predstavnik Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, istakao je da su turistički poslenici u Crnoj Gori, spremni da, kada za to dođe vrijeme u zavisnosti od epidemiološke situacije, pruže maksimalno kvalitetnu uslugu za sve goste koji dođu u našu zemlju, primjenjujući u potpunosti higijenske protokole i mjere propisane od strane nadležnih svjetskih zdravstvenih institucija, kako bi pružili maksimalnu bezbijednost gostima.

„Njemačka i zemlje njemačkog govornog područja predstavljaju prioritetna emitivna tržišta za Crnu Goru. Uvjereni smo da ćemo i u narednom periodu biti u prilici da, uz tradicionalno gostoprimstvo, budemo domaćini turistima iz Njemačke za koje Crna Gora ima bogatu i raznovrsnu ponudu“, kazao je predstavnik NTOCG Andri Stanović u izjavi za televiziju „RTL“.

Riječ je o najvećoj evropskoj privatnoj radio-televizijskoj kući i TV kanalu, dok emisija „Život-ljudi, trenuci, događaji“ (“Life - Menschen, Momente, Geschichten“) u okviru koje je emitovan prilog o Crnoj Gori broji gledanost od oko 2,6 miliona gledalaca.

Najuticajniji njemački mediji ovih dana promovišu Crnu Goru kao corona-free destinaciju, pa je osim nedavno objavljenog članka o Crnoj Gori u dnevnom listu “Bild”, jedan od najčitanijih njemačkih portala “Focus.de” pisao o Crnoj Gori kao destinaciji koja će od 18. maja pokrenuti svoju turističku infrastrukturu za doček turista uz poštovanje svih bezbjedonosnih mjera koje pripremaju nadležne institucije.

Članak pročitajte na ovom linku https://m.focus.de/reisen/europa/trotz-reisewarnung-montenegro-faehrt-tourismus-komplett-wieder-hoch-termin-fuer-erste-urlauber-steht-schon-fest_id_11943194.html  

Prilog o Crnoj Gori iz emisije „Život-ljudi, trenuci, događaji“ možete preuzeti putem linka: https://we.tl/t-eM6eTulpRh?src=dnl  

PR služba Nacionalne turističke organizacija Crne Gore