Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Њемачки медији ТВ РТЛ и портал Фокус : ”Црна Гора је једна од првих дестинација која ће спремно дочекати туристе”

Саопштење: Њемачки медији ТВ РТЛ и портал Фокус : ”Црна Гора је једна од првих дестинација која ће спремно дочекати туристе”
Датум објаве: 04.05.2020 08:22 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма

На једној од најгледанијих њемачких телевизија “РТЛ”, у оквиру емисије „Живот-људи, тренуци, догађаји“ („Лифе - Менсцхен, Моменте, Гесцхицхтен”) , емитован је прилог о Црној Гори као безбједној туристичкој дестинацији која ће, када се створе могућности за реализацију туристичких путовања, спремно дочекати своје госте.

“Мала балканска држава Црна Гора нас изненађује ове недеље са изјавом да планирају отварање хотела и ресторана већ 18. маја”, наводи се на почетку прилога о нашој земљи, док се приказују импресивни кадрови природних и културних љепота Црне Горе.

Министарство одрживог развоја и туризма

У изјави за “РТЛ”, представник Националне туристичке организације Црне Горе, истакао је да су туристички посленици у Црној Гори, спремни да, када за то дође вријеме у зависности од епидемиолошке ситуације, пруже максимално квалитетну услугу за све госте који дођу у нашу земљу, примјењујући у потпуности хигијенске протоколе и мјере прописане од стране надлежних свјетских здравствених институција, како би пружили максималну безбиједност гостима.

„Њемачка и земље њемачког говорног подручја представљају приоритетна емитивна тржишта за Црну Гору. Увјерени смо да ћемо и у наредном периоду бити у прилици да, уз традиционално гостопримство, будемо домаћини туристима из Њемачке за које Црна Гора има богату и разноврсну понуду“, казао је представник НТОЦГ Андри Становић у изјави за телевизију „РТЛ“.

Ријеч је о највец́ој европској приватној радио-телевизијској куц́и и ТВ каналу, док емисија „Живот-људи, тренуци, догађаји“ (“Лифе - Менсцхен, Моменте, Гесцхицхтен“) у оквиру које је емитован прилог о Црној Гори броји гледаност од око 2,6 милиона гледалаца.

Најутицајнији њемачки медији ових дана промовишу Црну Гору као цорона-фрее дестинацију, па је осим недавно објављеног чланка о Црној Гори у дневном листу “Билд”, један од најчитанијих њемачких портала “Фоцус.де” писао о Црној Гори као дестинацији која ће од 18. маја покренути своју туристичку инфраструктуру за дочек туриста уз поштовање свих безбједоносних мјера које припремају надлежне институције.

Чланак прочитајте на овом линку хттпс://м.фоцус.де/реисен/еуропа/тротз-реисеwарнунг-монтенегро-фаехрт-тоурисмус-комплетт-wиедер-хоцх-термин-фуер-ерсте-урлаубер-стехт-сцхон-фест_ид_11943194.хтмл  

Прилог о Црној Гори из емисије „Живот-људи, тренуци, догађаји“ можете преузети путем линка: хттпс://wе.тл/т-еМ6еТулпРх?срц=днл  

ПР служба Националне туристичке организација Црне Горе