Manja slova Veća slova RSS
>

Rok za prijave za turističku nagradu Marko Polo 2020. produžen do 30. juna 2020.

Rok za prijave za turističku nagradu Marko Polo 2020. produžen do 30. juna 2020.
Datum objave: 29.05.2020 09:48 | Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ispis Štampaj stranicu


Usljed situacije sa pojavom i širenjem COVID-19, donesena je odluka da se rok za prijave za drugo izdanje turističke nagrade „Marko Polo“ produži do 30. juna 2020. godine.


Poziv za drugo izdanje turističke nagrade „Marko Polo“ (Tourism Award Marco Polo 2020) objavljen je 17. februara i prvobitno je rok za prijave bio otvoren od 1. marta do 31. maja 2020. godine. Na linku u nastavku nalazi se objava od 20. februara, kada je postavljen pomenuti poziv http://www.mrt.gov.me/vijesti/221818/Poziv-za-drugo-izdanje-turisticke-nagrade-Marko-Polo-objavljen-je-17-februara.html 

Za konkretnije informacije o postupku prijavljivanja potrebno je kontaktirati TCC putem e-mail adrese tcc@mfa.gov.hu

Kako je TCC objavio na svom websajtu, traže se kandidati sa najboljim zajedničkim turističkim proizvodom Centralne i Istočne Evrope kreiranim za kineske putnike, a koji je realizovan tokom 2019.

U objavi TCC se obraća poslovnim partnerima, i navodi: „U ovoj neželjenoj pauzi možda ćete naći malo više vremena da sagledate svoju paletu proizvoda i odaberete one kružne ture po Centralnoj i Istočnoj Evropi koje ispunjavaju kriterijume za prijavljivanje za turističku nagradu „Marko Polo“. Pozivamo vas da se prijavite i prikažete vašu kružnu turu po Centralnoj i Istočnoj Evropi iz 2019. godine, koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je obuhvatila najmanje tri države u regionu ili je usmerena na posebnost koja se može naći samo u ovom dijelu Evrope“. Cijelu objavu Turističkog koordinacionog centra (TCC) možete pronaći na linku u nastavku http://www.ceenter-china.com/

Na osnovu odluke donesene na 4. forumu na visokom nivou o saradnji u oblasti turizma održanoj u septembru 2018. godine u Dubrovniku, Turistički koordinacioni centar zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (Inicijativa 17+1) inicirao je ustanovljenje godišnje nagrade za turizam „Marko Polo“.

Koordinaciono tijelo za turističku nagradu „Marko Polo“ je Turistički koordinacioni centar (TCC) sa sjedištem u Budimpešti, koji djeluje pod okriljem Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske.