Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Измијењен текст Јавног позива за исказивање интересовања за квалификовање пројеката на Листу развојних пројеката у области туризма

Саопштење: Измијењен текст Јавног позива за исказивање интересовања за квалификовање пројеката на Листу развојних пројеката у области туризма
Датум објаве: 03.07.2020 15:49 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Министарство одрживог развоја и туризма је 2. јула 2020. године измијенило текст Јавног позива за исказивање интересовања за квалификовање пројеката на Листу развојних пројеката у области туризма од 26.09. 2019. године, и то у дијелу који се односи на документацију којом се доказује испуњеност услова за кандидовање пројеката, конкретно за документацију којом се доказује финансијска способност, односно капацитет за реализацију пројекта.

Наиме, провјером приложене документације код одговарајуће финансијске институције, којом се доказивала финансијска способност за реализацију одређеног пројекта, дошло се до сазнања да поднијета документација није била издата од стране те институције, што ће бити предмет процесуирања према надлежним органима, како би се провјериле све чињенице поводом тог случаја.

Имајући у виду наведено, а у циљу одржавања кредибилности овог програма и његових носилаца, измјеном Јавног позива прецизирано је достављање неопозиве банкарске гаранције којом се гарантује реализација планиране динамике инвестиција из Бизнис плана и Ревидованог главног пројекта, што је адекватан инструмент обезбјеђења инвестиције. Ова новина биће подстицај за кредибилне инвеститоре који желе да партиципирају у програму „економског држављанства“, будући да иста представља уобичајен модел обезбјеђења у пословању.