Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Украјинци ће скоро свакодневно чартерима долазити у Црну Гору

Саопштење: Украјинци ће скоро свакодневно чартерима долазити у Црну Гору
Датум објаве: 04.07.2020 12:04 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


Првим чартером стигло 153 путника, сви са негативним ПЦР тестом

Током предстојеће сезоне у Црну Гору би скоро свакодневно требало да долазе украјински туристи, најављено је након што је на тиватски Аеродром слетио први чартер из Кијева са преко 150 путника.

Почасни конзул Црне Горе у Украјини, власница тур оператера АЛФ и предводница око 40 туристичких агената који су данас дошли да обиђу Црну Гору Олга Олексиенко, казала је да се нада да ће овим летом бити отворена љетња сезона, макар кад су у питању украјински туристи.

„Добродошли..те ријечи смо чекали веома дуго.. Црна Гора је моја љубав и надам се да ће летови из разних украјинских градова бити реализовани минимум четири пута седмично. Агенти такође воле вашу земљу, а након њеног обиласка направиће добре понуде за туристе“, казала је Олексиенко.

Она се захвалила амбасадама Црне Горе и Украјине, Аеродромима Црне Горе и Националној туристичкој организацији на доброј сарадњи која је резултирала данашњим летом и свечаним дочеком путника и туристичких посленика.

Директорица НТО Жељка Радак Кукавичић такође је истакла да је организација првог чартер лета и договор за све наредне, исказ повјерења народа Украјине када су у питању институције Црне Горе.

„Показали смо се као одговорни партнери и њихов долазак у оволиком броју је доказ да ћемо скоро сваког дана имати по један лет“, казала је Радак Кукавићић.

Помоћник директора Аеродрома Црне Горе за комерцијалну политику Александар Митровић истакао је да су приликом контроле украјинских путника испоштоване све препоруке Националног координационог тијела, односно Института за јавно здравље.

„Истичем да су сви путници допутовали са негативним ПЦР тестом, чиме су испоштоване санитарне процедуре. Аеродроми у Тивту и у Подгорици опремљени су свом потребном опремом, од маски преко средстава за дезинфекцију. На тај начин чувамо здравље запослених и грађана и уливамо повјерење путницима који долазе у Црну Гору“, казао је Митровић.

Украјинска отпремница послова Наталија Фијалка још једном се захвалила црногорској страни на организацији лета и дочеку путника, истичући да је украјински народ све више заинтересован за долазак у Црну Гору.

Подјећамо да је прошле године у Црној Гори боравило преко 60.000 туриста из Украјине који су остварили преко 460.000 ноћења. На тиватски Аеродром из ове земље је слетјело скоро 89 хиљада путника, а опслужено је 543 ваздухоплова.

Заједничко саопштење АЦГ и НТО