Мања слова Већа слова РСС
>

БЈЕЛОРУСКИ ТУРИСТИ ДОЛАЗИЋЕ СВАКОДНЕВНО У ЦРНУ ГОРУ

На Аеродром Тиват слетио први авион из Бјелорусије након дуже паузе

На Аеродром Тиват слетио први авион из Бјелорусије након дуже паузе
Датум објаве: 10.07.2020 18:33 | Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Испис Штампај страницу


У Црну Гору ће до 1. октобра свакодневно долазити туристи из Бјелорусије, а данас је на Аеродром Тиват слетио први од најављених авиона - са 190 путника из Минска.

Међу туристима у авиону бјелоруског националног авиопревозника Белавиа пристигли су и туроператери Аеро травел и Ртоурс.

Поводом доласка бјелоруских туриста директор Аеродрома Тиват Радован Марић казао је да се нада да је овај лет први у низу током предстојеће сезоне.

“Искрено се надам да ће се саобраћај између наше двије земље интензивирати у наредном периоду и да ћемо имати авиодоступност и из осталих бјелоруских градова као што је било и ранијих година. Надам се да ће путници који су управо стигли пренијети позитивне импресије и онима који тек планирају да посјете нашу лијепу земљу”, казао је Марић.

Директорица Директората за развој конкурентности и инвестиције у туризму Министарства одрживог развоја и туризма Оливера Брајовић казала је да је прошле године у Црној Гори боравило преко 20 хиљада туриста из Бјелорусије, те да су грађани те земље све више заинтрересовани за Црну Гору.

“Ако се по јутру дан познаје, онда је овај препун авион из Бјелорусије одличан почетак наше сарадње”, казала је Брајовић.

Почасни конзул Бјелорусије у Црној Гори Борислав Мијовић пожелио је добродошлицу путницима уз очекивање да ће се сарадња између двије земље интензивирати на свим нивоима.